Polityka prywatności

Dane osobowe przekazywane nam w związku z rejestracją i korzystaniem ze sklep m-zone.pl są przetwarzane przez Alfa7 Wojciech Pawlik z siedzibą we Wrocławiu przy ul.Vivaldiego 12/16 wpisaną do ewidencji działalności gospodarczej pod numerem 159400, NIP 897-159-40-29, REGON 932889992, która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jedn.: Dz. U. 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).

Dane osobowe, które nam Państwo powierzają: imię, nazwisko, adres email, adres, numer telefonu, przetwarzane są:

  • w zakresie niezbędnym do realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych przez Państwa zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Państwae zamówień na produkty znajdujące się w asortymencie sklepu m-zone.pl;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Państwa reklamacji oraz zwrotów w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli wyrażą Państwo zgodę na otrzymywanie od nas informacji marketingowych dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach, a także informacji dotyczących produktów i usług podmiotów współpracujących z nami.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych może uniemożliwić nam świadczenie usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie  zakupów w sklepie m-zone.pl.

Powierzając nam swoje dane osobowe mają Państwo prawo wglądu do nich, prawo żądania ich aktualizacji oraz prawo żądania ich usunięcia. Dane osobowe podane w koncie Klienta można samodzielnie edytować i usuwać (zakładka „Twoje konto”). Możnaz również zwrócić się do nas z żądaniem usunięcia całego konta Klienta poprzez wysłanie stosownej prośby na adres e-mail: info@m-zone.pl z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego. Jeśli chcieliby Państwo zrezygnować z otrzymywania newslettera to możesz to zrobić samodzielnie (zakładka „Twoje konto”, odnośnik „Newsletter”), kontaktując się z nami z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego. Informacje o sposobie rezygnacji z newslettera wskazane są również w stopce każdego newslettera.

Zasady bezpieczeństwa

Alfa7 Wojciech Pawlik zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu oraz uszkodzeniu. Ponadto dokładamy szczególnej staranności, żeby informacje osobowe były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • adekwatne, odpowiednie i nie nadmiarowe,
  • dokładne i aktualne,
  • nie przechowywane dłużej niż to konieczne,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom (których dotyczą), w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • bezpiecznie przechowywane,
  • nie transferowane bez odpowiedniej ochrony.

Dla Państwa bezpieczeństwa, proszę pamiętać o:

  1. ustanowieniu loginu i hasła do konta Klienta uniemożliwiających w prosty sposób odgadnięcie ich przez osoby trzecie. W szczególności zalecamy stosowanie w haśle ciągu znaków i cyfr oraz dużych i małych liter;
  2. wylogowaniu się ze strony m-zone.pl po zakończonej sesji (zakończonych zakupach, dodawaniu wiadomości na forum itp.). Samo wyłączenie okna przeglądarki nie jest równoznaczne z wylogowaniem się ze strony empik.com. Wylogowanie ze strony empik.com nastąpi po kliknięciu przycisku „Wyloguj”, który jest umieszczony w prawym górnym rogu strony;
  3. zachowaniu loginu i hasła do konta Klienta w tajemnicy, w tym w szczególności o nieprzekazywaniu danych (loginu, hasła) jakimkolwiek osobom trzecim;
  4. korzystaniu z programów antywirusowych, w tym regularnym skanowaniu dysków w poszukiwaniu wirusów;
  5. korzystaniu ze strony m-zone.pl wyłącznie za pośrednictwem zaufanych komputerów, na których zainstalowano wyłącznie sprawdzone oprogramowanie. Korzystanie z cudzych komputerów rodzi ryzyko przechwycenia loginu, hasła lub innych danych, które podajesz;

Informacje techniczne

Informacje techniczne – pliki cookie

Podczas korzystania z m-zone.pl na Państwa urządzeniu końcowym (komputerze, smartfonie, tablecie itp.) zapisywane są niewielkie pliki (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania ze sklepu m-zone.pl pliki cookie. Dzięki zapisaniu tych plików na urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych logowania, dzięki czemu nie trzeba każdorazowo wpisywać loginu i hasła, zapamiętanie towarów dodanych przez Państwa do koszyka, czy dostosowanie treści strony do zainteresowań. Dzięki plikom cookie możliwe jest zbieranie danych statystycznych sklepu m-zone.pl, co umożliwia nam rozwijanie sklepu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookie nie zawierają danych identyfikujących, na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Odczytanie zawartości tych plików możliwe jest jedynie przez serwer, który je utworzył.

W trakcie korzystania ze sklepu m-zone.pl korzystamy z dwóch rodzajów plików cookie: sesyjnych oraz stałych. Pliki sesyjne to pliki tymczasowe, które przechowywane są w Państwa urządzeniu do czasu wylogowania z m-zone.pl, opuszczenia m-zone.pl lub zamknięcia przeglądarki. Stałe pliki są przechowywane w Państwa urządzeniu przez czas określony w parametrach tych plików lub do momentu ich usunięcia przez Państwa.

Jakie pliki cookie wykorzystujemy?

a)      Pliki niezbędne do działania sklepu - pliki te umożliwiają prawidłowe działanie sklepu m-zone.pl, logowanie do sklepu, nawigowanie po sklepie, dokonywanie zakupów oraz pobieranie ze sklepu zakupionych plików. Bez ich zapisania na Państwa urządzeniu korzystanie ze sklepu jest niemożliwe;

b)      Pliki zapewniające bezpieczeństwo transakcji dokonywanych w obrębie sklepu. Brak tych plików uniemożliwi bezpieczne dokonanie transakcji;

c)      Pliki statystyczne - umożliwiają zbieranie przez nas informacji statystycznych na temat sposobu korzystania ze sklepu;

d)      Pliki funkcjonalne - pliki umożliwiające zapamiętanie Państwa ustawień i preferencji. Dzięki zapisaniu tych plików na Państwa urządzeniu m. in. nie będzie trzeba każdorazowo wpisywać loginu i hasła, zostaną wyświetlone produkty dostosowane do Państwa zainteresowań itp.;

e)      Pliki reklamowe - pliki umożliwiające otrzymanie spersonalizowanej reklamy. Pliki te mogą być wykorzystywane przez sklep lub przez współpracujące ze sklepem podmioty świadczące usługi reklamowe, dzięki czemu może zostać wyświetlona reklama dostosowana do Państwa zainteresowań, a ilość wyświetleń reklamy może być limitowana dzięki czemu reklamy będą mniej uciążliwe itp.

f)       Pliki społecznościowe – umożliwiające integrację serwisów społecznościowych (m. in. Facebook, Google+, Pinterest), z których korzystacie, ze Sklepem. 

 

Co zrobić, jeśli nie zgadzają się Państwo na zapisywanie plików na Państwa urządzeniu?

Najczęściej ustawienia przeglądarki domyślnie dopuszczają zapisywanie plików cookie. Jeżeli nie zgadzają się Państwo, na zapisywanie tych plików na urządzeniu, trzeba odpowiednio zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Zmiana może polegać na niezapisywaniu plików cookie na Państwa urządzeniu, bądź na każdorazowym informowaniu o zapisaniu danego pliku na Państwa urządzeniu. Można również za każdym razem po wizycie w sklepie usuwać pliki ze swojego urządzenia. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookie dostępne są w ustawieniach oraz w sekcji "Pomoc" przeglądarki internetowej. Należy pamiętać jednak, że ograniczenia w stosowaniu plików cookie mogą utrudnić lub uniemożliwić korzystanie ze sklepu.

Ustawienia przeglądarki urządzenia pozwalające na zapisywanie plików oznaczają, że wyrażają Państwo zgodę, aby pliki te zapisywane były na Państwa urządzeniu.